U kunt bij Andy Vandorpe terecht voor het aankopen van verschillende materialen in Big Bag – geleverd aan uw deur!
Aanvulzand is bekend onder vele namen, waaronder ophoogzand, vulzand, opvulzand etc. Aanvulzand is de meest voordelige zandsoort uit het zandassortiment. Dit komt doordat het doorgaans niet gezeefd wordt (wel gewassen). Dit is ook niet nodig voor ophoging, fundering etc. Aanvulzand is meestal grijs tot beige van kleur en niet grof van korrel. De winning van aanvulzand geschiedt zowel uit de zee (zeezand) als uit landwinningen (rivierzand of andere landwinningen) door geheel België.
Breekzand (of brekerzand) is eigenlijk zeer fijn split wat speciaal is gebroken in een maat 0-2mm. Door het breken ontstaat een hoekige korrel, wat zorgt voor een hoge haakweerstand. Dit is belangrijk, aangezien breekzand gebruikt wordt voor o.a. het invegen van bestrating, kasseistenen (kinderkopjes) of tegels of als ondergrond voor bestrating of stabilise. Door de hoekige structuur gaat de breekzand goed vastzitten, de korrels haken in elkaar tot een stevige ondergrond of voeg. Verder wordt breekzand soms gebruikt worden in beton. De kleur van breekzand varieert per regio en periode, afhankelijk van het type split dat gebroken wordt in een bepaalde groeve. Doorgaans is het zand geel-bruin van kleur.
Compost is een grondstof die bestaat uit plantaardige resten (bijvoorbeeld groenten, fruitschillen, grasmaaisel, bladeren, snoeihout, …). Het is het resultaat van het composteringsproces, een natuurlijk proces dat gecontroleerd en gestuurd wordt. Het is een product met een hoog stabiel organische stofgehalte en nutriënten die geleidelijk beschikbaar komen voor de planten. Compost is een bodemverbeteraar en geen meststof. Compost bevat een hoog gehalte stabiel organisch materiaal. Uit dat organisch materiaal vormt zich humus.
Dolomiet is een vrij goedkope grondstof die nauwelijks onderhoud vraagt. Deze stof is waterdoorlaatbaar en beschikt over een natuurlijke hardheid. Daarenboven werkt het door zijn hoekige structuur zelf verhardend. Waardoor dolomiet eenvoudig aan te leggen is. Dolomiet kan na verloop van tijd echter wel verkleuren (vergrijzen). Bij aanleg van een padje of oprit kan er ook vuil en mos tussen de steentjes komen. Onkruid kan grotendeels geweerd worden door het werken met een worteldoek. Bij het gebruik van kleine dolomietsteentjes, kunnen deze tussen de schoenzolen en (auto)banden kruipen. En soms geeft de okergele kleur af op schoenen en banden.
Gebroken betonpuin (ook wel menggranulaat genoemd), ideaal voor het aanleggen van een stabiele fundering of onderlaag onder de oprit of tuin. Aantrillen met een trilplaat na aanleg. Hierdoor onstaat een compacte en stabiele onderlaag waarmee kuilen en verzakkingen voorkomen worden. Zorg dat deze laag na aantrillen minimaal 20cm dik is.
Stabilisé ofwel gestabiliseerd zand dient als onderlaag voor het leggen van klinkers. Het is een licht vochtige mix van zand en cement, in een verhouding van 1 deel cement en 8 of 10 delen zand, afhankelijk van de uit te voeren werken. Een oprit vraagt meer stabilisé dan een tuinpad.. Het doet dienst als stevige fundering maar blijft hierbij toch goed waterdoorlatend.
Wij leveren deze materialen in big bag tot bij u deur, en zetten ze met een kraan af!